فرماندار شهرستان اسکو گفت: زیرساخت های فرهنگی جهت کسب عنوان پایتخت کتابخانه ای ایران فراهم است و در تلاشیم تا با برنامه ریزی به این مهم دست یابیم.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان اسکو، بابک رضی منش در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان که با حضور شهرام خدایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی برگزار شد، با تاکید بر سابقه فرهنگی اسکو گفت: شهرستان اسکو از دیرباز به عنوان شهرستانی فرهنگی شناخته می شود و در حال حاضر با نرخ باسوادی ۹۸ درصدی رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است. البته حفظ این جایگاه مهم تر از کسب آن است و باید با برنامه ریزی دقیق در این راستا حرکت کرد.
وی توسعه فرهنگی را زیربنای توسعه پایدار و همه جانبه دانست و افزود: توسعه ابتدا باید در ذهن ها محقق شود و هرکجا توسعه فرهنگی محقق شده است، توسعه در سایر زمینه ها نیز به دست آمده است.
فرماندار اسکو ادامه داد: متناسب با توسعه و پیشرفت، نیاز به مطالعه نیز روزافزون می شود و این وظیفه ما است تا با گسترش فرهنگ کتابخوانی و افزایش تقاضا جهت مطالعه کتاب به ویژه در میان نسل جوان، امر توسعه در کشور را تسهیل کنیم.
رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان اسکو گفت: در بحث اوقات فراغت جوانان نیز باید به بحث توسعه فرهنگ کتابخوانی توجه داشت و بر همین اساس کلیه دستگاه های مرتبط توجه به فرهنگ کتاب را در دستور کار قرار دهند.
رضی منش با اشاره به نامزدی شهرستان جهت انتخاب به عنوان پایتخت کتابخانه ای ایران اظهار داشت: زیرساخت های فرهنگی جهت کسب این عنوان فراهم است و در تلاشیم تا با برنامه ریزی به این مهم دست یابیم.
وی در ادامه با اشاره به احداث کتابخانه عمومی در فاز ۲ سهند گفت: کتابخانه فاز ۲ سهند پس از کتابخانه مرکزی تبریز دومین کتابخانه عمومی استان از نظر وسعت و نخستین کتابخانه استان از نظر معماری طراحی، امکانات و کیفیت ارائه خدمات خواهد بود و طبق ارزیابی صورت گرفته این کتابخانه در آبان ماه سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
فرماندار اسکو خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرانه فضاهای کتابخانه ای در شهر سهند ۰,۷۵ مترمربع به هر ۱۰۰ نفر است که با بهره برداری از کتابخانه فاز ۲ این رقم به ۳ مترمربع خواهد رسید.
رضی منش با بیان اینکه هنوز با سرانه استاندارد فاصله زیادی داریم افزود: احداث کتابخانه در کلیه فازهای شهر سهند علاوه بر کتابخانه فاز ۲ باید در دستور کار قرار گیرد و این موضوع به ویژه در فاز ۴ سهند اهمیتی مضاعف دارد.
وی همچنین با اشاره به توجه دستگاه اجرایی شهرستان جهت توسعه کتابخانه های روستایی در سطح شهرستان افزود: فرهنگ کتاب و کتابخوانی و نوسازی و گسترش کتابخانه ها همگام با شهرهای شهرستان باید در روستاها نیز توسعه یابد و در حال برنامهریزی در این خصوص هستیم.
فرماندار اسکو در پایان از استقرار کتابخانه ای تخصصی در روستای کندوان خبر داد و گفت: این کتابخانه به زودی با امکان دسترسی به کتب رفرنس در چند زبان زنده دنیا و با هدف معرفی هرچه بیشتر شهرستان و استان به گردشگران در روستای تاریخی کندوان مستقر خواهد شد.